Malo terapije z veliko srca.

8 tedenski tečaj čuječnosti

Čuječe živeti pomeni biti polno prisoten iz trenutka v trenutek. Govorimo o praksi s pomočjo katere stopimo iz nastavitve avtomatizma in gremo v nastavitev nenehne pozornosti. Tako za nas pomembni dogodki ne bodo odšli mimo, prav tako pa nas uči kako se učinkoviteje spopadati s situacijami, ki v nas zbujajo stresne odzive.

Osem tedenski tečaj čuječnosti je osnovan na Mindfulness based stress reduction – MBSR (sl. na čuječnosti osnovano zmanjševanje stresa) in  Mindfulness based cognitive therapy MBCT (sl. na čuječnosti osnovana kognitivna terapija) programov. Tečaj vodi posameznika po poti zavedanja in učenja sprejemanja vsega kar je tukaj in zdaj

Program MBSR, katerega avtor je Jon Kabat-Zinn, kot temelj uporablja relativno strog trening čuječe meditacije, preko katerega uči posameznika, da bolje skrbi zase in živi bolj zdravo življenje. Prototip programa MBSR je bil razvit v sklopu medicinskega centra Univerze Massachusetts, na kliniki, namenjeni zmanjševanju stresa. Ta model je bil ustrezno modificiran in uporabljen v številnih drugih zdravstvenih centrih, prav tako pa tudi v nezdravstvenih ustanovah, kot so šole, zapori, atletski programi in delovno okolje.

MBCT je obetaven preventivni program pri ponovitvi različnih duševnih motenj. Program združuje vidike kognitivno-vedenjske terapije za zdravljenje depresije in zgoraj omenjenega  programa MBSR. Depresivne paciente, ki so v stanju remisije uči, da ozavestijo in spremenijo odnos do svojih misli, telesnih občutkov in čustev. Pacient je torej spodbujan, da do svojih misli in čustev vzpostavi takšen odnos, kot ga ima do mimobežnih dogodkov, s katerimi se ne poistoveti, ga ne preplavijo in jih ne dojema kot resničnost. Program uči tehnike, ki posamezniku omogočijo, da izstopijo iz avtomatičnega odzivanja in nefunkcionalnih kognitivnih rutin.

Zakaj na tečaj?

Osem tedenski tečaj nam pomaga v naših tako zaposlenih življenjih narediti prostor, katerega namenimo skrbi zase, meditaciji, čuječnosti. Prav tako, pa nam rutina, spodbuda in opora skupine pomagata, da vnesemo čuječnost v svoje vsakdanje življenje kot del higiene. Vsakodnevna skrb za svoje duševno zdravje je prav tako pomembna kot skrb za fizično zdravje.

Komu je tečaj namenjen?

Znanstveno dokazani učinki čuječnosti:

Čuječnost ni namenjena le vam, ki menite, da ste v nenehnem stresu ali da ste se znašli v slepi ulici svojega življenja. Pač pa prav vsem, ki si želimo kvaliteto naših življenj popeljati na višji nivo.

ZBUDITE SE IZ PRIČNITE ŽIVETI BOLJ KREATIVNO, ZDRAVO, SREČNO ŽIVLJENJE, POLNO ENERGIJE.

Vsebina tečaja

Izvedba tečaja

Tečaj traja 8 tednov (8 srečanj), 7 srečanj traja 2 uri, 1 srečanje pa izvedemo, kot dan v tišini. Sestoji iz praktičnega ter teoretičnega dela, pomemben del tečaja pa je tudi izvajanje domačih nalog.

Zakaj priti ravno na moj tečaj čuječnosti?

Prispevek

Cena tečaja znaša 250€/osebo. Udeleženci bodo prejeli tudi gradivo, se naučlili vaj čuječnosti in prejeli posnetke vodenih vaj čuječnosti.

Informacije in prijave

Dodatne informacije in prijava je možna preko spodnjega obrazca ali preko mojih kontaktnih podatkov. Prav tako sem vam na voljo za vsa morebitna vprašanja in dodatne informacije.

Veselim se našega skupnega dela na vaši življenjski poti.